AVIZNoutăţiConducereaInformaţii GeneraleSeminare Științifice de ProfilRAPORTDoctoratPublicatiiProiectePromovarea realizărilor ştiinţificeProiecte internaţionale în derulareManifestariEvenimenteConcursuriAchiziții publiceContacte

Informaţie generalăPersonalul scripticActivitatea ştiinţificăActivitatea inovaţionalăPublicatii relevanteRelaţii cu şcoalaMenţiuni
Ihtiologie şi acvacultură
EURAXESS
EURAXESS


Teriologie, Herpetologie și Paleozoologie.
Teriologie, Herpetologie și Paleozoologie.


Laboratorul de Entomologie.
Laboratorul de Entomologie.


Grupul de Apicultură
Grupul de Apicultură


Parazitologie si Helmintologie
Parazitologie si Helmintologie


Hidrobiologie si Ecotoxicologie
Hidrobiologie si Ecotoxicologie


Sistematică şi Filogenie Moleculară
Sistematică şi Filogenie Moleculară


Ihtiologie şi acvacultură
Ihtiologie şi acvacultură


Ornitologie
Ornitologie


VIZITATORI
VIZITATORI


Personalul scriptic


USATÎI MARIN, şef al laboratorului, doctor habilitat în biologie, specialist în ihtiologie, hidrobiologie, acvacultură. Născut la 17 noiembrie 1949. În anul 1971 a absolvit facultatea de Biologie și Pedologie a Universității de Stat din Moldova. În domeniul cercetărilor efectuate a publicat peste 170 lucrări ştiinţifice, 2 monografii colective, inclusiv o monografie menţionată cu Premiul de Stat în domeniul Ştiinţei şi Tehnicii a R.M., 17 brevete de invenţie menţionate cu Medalii la Expoziţiile şi Saloanele Internaţionale din S.U.A., Belgia, Elveţia, România, Republica Moldova. A pregătit 2 doctori în științe biologice. Este conducător științific la 2 doctoranzi. Pentru rezultatele obținute i s-a conferit Titlul Onorific “Om Emerit”, este deținător al gradului de Comandor al Ordinului Regatului Belgian “Mérite de I’invention”. Este președinte al Societății Bioremedierii Ecosistemelor Acvatice și Amfibiene Antropizate ”EURIBIONT”, membru al Societății hidrobiologilor și ihtiologilor din Moldova „ARGONAUT”, membru al Consiliului științific al institutului, membru al Consiliului Ihtiologic al Ministerului Mediului.

CREPIS OLEG, doctor în științe biologie, specialist în ihtiologie, hidrobiologie, acvacultură. Născut la 12 iunie 1953. În anul 1975 a absolvit USM, facultatea Biologie şi Pedologie, specialitatea ihtiologie. A publicat 140 lucrări ştiinţifice, inclusiv 2 monografii şi 23 brevete de invenţie menţionate cu Medalii la Expoziţiile şi Saloanele Internaţionale din S.U.A., Belgia, Elveţia, România, Republica Moldova. Membru al Societăţii Bioremedierii Ecosistemelor Acvatice si Amfibiene Antropizate “EURIBIONT” și Societății hidrobiologilor si ihtiologilor din Moldova “ARGONAUT”.

ŞAPTEFRAŢI NICOLAI, cercetător ştiinţific, specialist în ihtiologie şi acvacultură. Născut la 17 august 1946. În anul 1970 a absolvit USM, facultatea Biologie şi Pedologie, specialitatea ihtiologie. Începând cu a.1972 şi până în 2008 a activat în cadrul Inspectoratului Piscicol de Stat în funcţie – inspector de stat, şef secţie ihtiologie, şef adjunct şi şef al Inspectoratului Piscicol. Din 2008, angajat al Institutului de Zoologie. A publicat 8 lucrări ştiinţifice.

RUSU VADIM, cercetător ştiinţific coordonator, doctor în științe biologice, specialist în ihtiologie, ihtioparazitologie, hidrobiologie. Născut la 9 februarie 1965. În anul 1989 a absolvit facultatea de Biologie și Pedologie a Universității de Stat din Moldova. A publicat 35 lucrări ştiinţifice.

USATÎI ADRIAN, cercetător ştiinţific, specialist în ihtiologie şi acvacultură.
Născut la 26 septembrie 1970. În anul 1992 a absolvit facultatea de Biologie și Pedologie a Universității de Stat din Moldova. În domeniul cercetărilor efectuate a publicat peste 60 lucrări ştiinţifice şi 8 brevete de invenţie menţionate cu Medalii la Expoziţiile şi Saloanele Internaţionale din Belgia, Elveţia, România, Republica Moldova. Membru al Societăţii Bioremedierii Ecosistemelor Acvatice si Amfibiene Antropizate “EURIBIONT” și Societății hidrobiologilor si ihtiologilor din Moldova “ARGONAUT”. Activează în laborator din anul 1998.

CEBANU AURELIU, cercetător ştiinţific, specialist în ihtiologie şi acvacultură.
Născut la 13 noiembrie 1968. În anul 1987 a absolvit Colegiul piscicol din Dmitrov, iar în 1995 Institutul de Stat al Industriei Alimentare din Moscova, Federația Rusă. Activează în laborator din anul 1992. A publicat 20 lucrări ştiinţifice.

BULAT DENIS, cercetător științific coordonator, doctor în științe biologice, conferențiar cercetător, specialist în ihtiologie și ecologie acvatică. Născut la 31 martie 1981. În anul 2003 a absolvit USM, facultatea Biologie şi Pedologie, specialitatea Ecologie; în anul 2004 – magistratura. A susținut teza de doctor în anul 2009. Din 2004, angajat al Institutului de Zoologie. A publicat peste 100 lucrări științifice (inclusiv 2 monografii).
E-mail: bulat.denis@gmail.com

BULAT DUMITRU, cercetător științific coordonator, doctor în științe biologice, conferențiar cercetător, specialist în ihtiologie și ecologie acvatică. Născut la 31 martie 1981. În anul 2003 a absolvit USM, facultatea Biologie şi Pedologie, specialitatea Ecologie; în anul 2004 – magistratura. A susținut teza de doctor în anul 2009. Din 2004, angajat al Institutului de Zoologie. A publicat peste 100 lucrări științifice (inclusiv 2 monografii) și 60 de lucrări de popularizare a științei.
E-mail: bulatdm@yahoo.com

CEBOTARI ANDREI, cercetător științific stagiar. Născut la 6 februarie 1989. În anul 2010 a absolvit facultatea de Biologie și Pedologie a Universității de Stat din Moldova. Magistratura (2012). Cunoaște metodele performante de colectare, preparare și prelucrare a materialului ihtiologic. Activează în laborator din anul 2010.

VATAVU DMITRI, cercetător științific stagiar. Născut la 25 mai 1988. În anul 2010 a absolvit facultatea de Biologie și Pedologie a Universității de Stat din Moldova. Magistratura (2012). Cunoaște metodele performante de colectare, preparare și prelucrare a materialului ihtiologic. Activează în laborator din anul 2010.
 
DADU ANA, cercetător ştiinţific stagiar. Născută la 19 decembrie 1986. În anul 2006 a absolvit Liceul Teoretic Agricol, iar în a. 2009 Universitatea Agrară de Stat din Moldova. Magistratura (2011). Doctorandă. Activează în laborator din anul 2012.
 
DERMENJI PIOTR, specialist ihtiolog. Născut la 26 iunie 1987. În anul 2005 a absolvit Liceul Teoretic din s. Corteni. Ulterior, în anul 2008 a absolvit Universitatea de Stat din Moldova. Magistratura (2010). Doctorand. Activează în laborator din anul 2011.