AVIZNout─â┼úiConducereaInforma┼úii GeneraleSeminare ╚śtiin╚Ťifice de ProfilRAPORTDoctoratPublicatiiProiectePromovarea realiz─ârilor ┼čtiin┼úificeProiecte interna┼úionale ├«n derulareManifestariEvenimenteConcursuriAchizi╚Ťii publiceContacte

Workshop în cadrul proiectului MONITOXAvizAviz 25.01.2019Lansarea proiectului MONITOXANUNȚAVIZ 03.04.2017
AVIZ
EURAXESS
EURAXESS


Teriologie, Herpetologie și Paleozoologie.
Teriologie, Herpetologie și Paleozoologie.


Laboratorul de Entomologie.
Laboratorul de Entomologie.


Grupul de Apicultur─â
Grupul de Apicultur─â


Parazitologie si Helmintologie
Parazitologie si Helmintologie


Hidrobiologie si Ecotoxicologie
Hidrobiologie si Ecotoxicologie


Sistematic─â ┼či Filogenie Molecular─â
Sistematic─â ┼či Filogenie Molecular─â


Ihtiologie ┼či acvacultur─â
Ihtiologie ┼či acvacultur─â


Ornitologie
Ornitologie


VIZITATORI
VIZITATORI


Lansarea proiectului MONITOX

    Institutul de Zoologie va invit─â joi, 29 noiembrie 2018, începând cu ora 9-30 în sala nr.352, str. Academiei, 1, Chi┼čin─âu, la conferin┼úa de lansare a proiectului ”Retea de cooperare interdisciplinar─â în bazinul M─ârii Negre pentru monitorizarea comun─â durabil─â a migra╚Ťiei compu╚Öilor toxici în mediu, evaluarea îmbun─ât─â╚Ťit─â a st─ârii ecologice ╚Öi a impactului substan╚Ťelor d─âun─âtoare asupra s─ân─ât─â╚Ťii umane, ╚Öi prevenirea expunerii popula╚Ťiei” - MONITOX (cod eMS BSB 27.
    Proiectul este finan╚Ťat de Uniunea European─â prin intermediul Instrumentului European de Vecin─âtate, în cadrul Programului Opera┼úional Comun “Bazinul M─ârii Negre 2014-2020”. Proiectul este implementat de Institutul de Zoologie în colaborare cu Universitatea “Dun─ârea de Jos” din Gala┼úi (beneficiar lider), România, Institutul Na┼úional de Cercetare-Dezvoltare “Delta Dun─ârii”, Tulcea, România, Institutul de Geologie ┼či Seismologie, Republica Moldova ╚Öi Institutul de Tehnologie din Macedonia de Est ┼či Tracia, Kavala, Grecia.
    Proiectul î┼či propune fortificarea cooper─ârii transfrontaliere regionale pentru îmbun─ât─â┼úirea monitoringului în comun a polu─ârii mediului cu substan┼úe toxice, a schimbului de metode de analiz─â, date ┼či informa┼úii noi privind impactul substan┼úelor chimice periculoase asupra st─ârii ecologice a ecosistemelor acvatice ┼či a s─ân─ât─â┼úii umane.
     Pentru informa╚Ťii suplimentare va rug─âm s─â va adresa╚Ťi la Institutul de Zoologie, persoana de contact: Elena ZUBCOV, membru corespondent A╚śM, prof., dr.hab., coordonator de proiect. Tel/fax: +373 22 737509, 079638311 E-mail: elzubcov@mail.ru