NoutăţiAVIZConducereaInformaţii GeneraleSeminare Științifice de ProfilRAPORTDoctoratPublicatiiProiectePromovarea realizărilor ştiinţificeProiecte internaţionale în derulareManifestariEvenimenteConcursuriAchiziții publiceContacteLaboratoare

Site-ul Institutului de Zoologie are o nouă adresă - https://zoology.md/AVIZCirculară: International Conference “Environmental Challenges in the Black Sea Basin: Impact on Human Health”.Circulară: International Conference "Environmental Toxicants in Freshwater and Marine Ecosystems in the Black Sea Basin”Obligativitatea respectării dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii MoldovaAnunţ privind susţinerea tezei de doctor habilitat
AVIZ
EURAXESS
EURAXESS


Vertebrate Terestre
Vertebrate Terestre


Laboratorul de Entomologie
Laboratorul de Entomologie


Grupul de Apicultură
Grupul de Apicultură


Parazitologie si Helmintologie
Parazitologie si Helmintologie


Hidrobiologie si Ecotoxicologie
Hidrobiologie si Ecotoxicologie


Sistematică şi Filogenie Moleculară
Sistematică şi Filogenie Moleculară


Ihtiologie şi acvacultură
Ihtiologie şi acvacultură


VIZITATORI
VIZITATORI


Obligativitatea respectării dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova

     Administrația Institutul de Zoologie atenționează personalul de conducere, cercetătorii științifici și personalul auxiliar privind obligativitatea respectării prevederilor dispozițiilor Comisiei pentru  Situații Excepționale a Republicii Moldova. Conform Dispoziției nr. 3 din 23 martie 2020:
     1. Se interzice persoanelor cu vârsta de peste 63 ani, începând cu data de 25 martie 2020, aflarea în afara domiciliului şi în spaţiile publice fără necesitate stringentă, cu excepţia:
          (i) deplasărilor în interese de serviciu, atunci cînd activitatea nu poate fi desfăşurată la distanță,
          (ii) deplasărilor pentru asigurarea cu produse alimentare;
          (iii) deplasarea pentru asistenţă medicală, ce nu poate fi amânată;
          (iv) deplasarea pentru alte motive justificate şi care nu pot fi amânate (ex. decesul unui membru al familiei, necesități ale persoanelor şi animalelor de companie,                 etc).
     2. Se interzice, începând cu data de 25 martie 2020, aflarea persoanelor în spatii publice: parcuri, păduri, terenuri dejoacă, terenuri sportive, zone de agrement.

În context, administrația Institutului de Zoologie solicită  respectuos conducătorilor de subdiviziuni structurale:
 
     - să informeze la distanță angajații privind respectarea prevederilor Dispoziției nr. 3 din 23 martie 2020 a Comisiei pentru  Situații Excepționale a Republicii Moldova;
     - să prezinte demersuri privind solicitarea accesului în Blocul de Biologie pentru cercetătorii științifici, care au strictă necesitate de desfăşurare a atribuţiilor de serviciu        în incinta Institutului;
     - să informeze zilnic administrația Institutului privind dinamica situației epidemiologice în rândul angajaților;
     - să atenționeze angajații că nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de Comisia pentru  Situații Excepționale a Republicii Moldova, constituie pericol pentru               sănătatea publică și va servi temei de tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.
 
     Institutul de Zoologie reiterează importanța respectării măsurilor de protecție și prevenire a răspândirii infecției cu virusul COVID–19, emise de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Organizația Mondială a Sănătății.

24.03.2020
Director al Institutului de Zoologie
Doctor habilitat, profesor           
Laurenția Ungureanu