AVIZNoutăţiConducereaInformaţii GeneraleSeminare Științifice de ProfilRAPORTDoctoratPublicatiiProiectePromovarea realizărilor ştiinţificeProiecte internaţionale în derulareManifestariEvenimenteConcursuriAchiziții publiceContacte

Grant științific în cadrul acțiunilor COSTCONSILIUL ŞTIINŢIFIC, 8 noiembrie 2019Mesaj de felicitare.Membru corespondent al AȘM Elena Zubcov, Cavaler al ordinului „Gloria Muncii”Institutul de Zoologie a devenit membru cu drepturi depline în 3 Acțiuni ale Asociaţiei Europene de Cooperare în domeniul Științei și TehnologieiConsiliul știinţific
Noutăţi
EURAXESS
EURAXESS


Teriologie, Herpetologie și Paleozoologie.
Teriologie, Herpetologie și Paleozoologie.


Laboratorul de Entomologie.
Laboratorul de Entomologie.


Grupul de Apicultură
Grupul de Apicultură


Parazitologie si Helmintologie
Parazitologie si Helmintologie


Hidrobiologie si Ecotoxicologie
Hidrobiologie si Ecotoxicologie


Sistematică şi Filogenie Moleculară
Sistematică şi Filogenie Moleculară


Ihtiologie şi acvacultură
Ihtiologie şi acvacultură


Ornitologie
Ornitologie


VIZITATORI
VIZITATORI


În perioada 16-18 mai, la Iași (România), în incinta Palatului Culturii, s-a desfășurat cea de-a XI-a ediție a Expoziției Europene a Creativității și Inovării EUROINVENT. Evenimentul a avut ca scop promovarea creativității și inovării în contextul internațional.

   În cadrul expoziției, au fost prezentate peste 620 de invenții și proiecte de cercetare din 42 de țări precum Italia, Indonezia, Macedonia, Malaysia, Spania, Statele Unite ale Americii, Sudan, Vietnam, Yemen, România, Republica Moldova etc.
   Din Republica Moldova au participat următoarele instituții: Institutul de Zoologie, Institutul de Microbiologie și Biotehnologie, Institutul de Fiziologie și Sanocreatologie, Institutul de Chimie, Grădina Botanică Națională (Institut) ”Alexandru Ciubotaru”, Institutul de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor, Universitatea de Stat din Moldova, Institutul de Medicină Urgentă, Institutul Național de Cercetări Economice, Academia de Studii Economice, Institutul Științifico-Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare, Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”, Universitatea Tehnică din Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu”, Angenția Națională pentru Sănătate Publică, Liceul Teoretic „Universul”,  Asociația Obștească „Junior Achievement Moldova”.
   Orgnizatorii EUROINVENT 2019 au fost Forumul Inventatorilor Români, Centrul de Informare Europe Direct Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T.Popa” în colaborare cu Universitatea Națională de Arte „Geogre Enescu” din Iași.
   Evenimentul s-a desfășurat sub egida International Federation of Inventions’ Assosiations și World Invention Intellectual Property Associations, reprezentând unul din evenimentele de elită în domeniul cercetării și inovării.

Colaboratorii Institutului de Zoologie au participat la EUROINVENT 2019 cu 3 lucrări care au fost menționate cu:
MEDALIE DE AUR pentru ”METHOD OF PROPHYLAXIS OF FASCIOLOSIS IN RUMINANTS”. Autori: Toderaș Ion, Erhan Dumitru, Gherasim Elena, Rusu Ștefan.

Suplimentar această invenție a fost apreciată și cu DIPLOMĂ DE EXCELENȚĂ oferită de către Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara.

MEDALIE DE ARGINT pentru ”METHOD OF BIOLOGICAL TREATMENT OF SEED POTATOES AGAINST THE NEMATODE DITYLENCHUS DESTRUCTOR”. Autori: Toderaș Ion, Melnic Maria, Rusu Ștefan, Erhan Dumitru, Lungu Angela, Onofraș Leonid, Todiraș  Vasile, Slanina Valerina, Gliga Olesea.

DIPLOMĂ DE EXCELENȚĂ pentru ”METHOD FOR DEPARASITATION OF CERVIDS”. Autori: Toderaș Ion, Rusu Ștefan, Savin Anatol, Erhan Dumitru, Gulea Aurelian, Zamornea Maria, Nistreanu Victoria, Chihai Oleg, Gheraim Elena, Gologan Ion, Rusu Vadim