NoutăţiAVIZConducereaInformaţii GeneraleSeminare Științifice de ProfilRAPORTDoctoratPublicatiiProiectePromovarea realizărilor ştiinţificeProiecte internaţionale în derulareManifestariEvenimenteConcursuriAchiziții publiceContacteLaboratoare

„Sărbătorim Biodiversitatea” pe 5 iunie de Ziua Mondială a MediuluiFAPTE DESPRE LILIECI ȘI COVID-19CONDOLEANTEInfoinvent 2019Grant științific în cadrul acțiunilor COSTCONSILIUL ŞTIINŢIFIC, 8 noiembrie 2019
Noutăţi
EURAXESS
EURAXESS


Vertebrate Terestre
Vertebrate Terestre


Laboratorul de Entomologie
Laboratorul de Entomologie


Grupul de Apicultură
Grupul de Apicultură


Parazitologie si Helmintologie
Parazitologie si Helmintologie


Hidrobiologie si Ecotoxicologie
Hidrobiologie si Ecotoxicologie


Sistematică şi Filogenie Moleculară
Sistematică şi Filogenie Moleculară


Ihtiologie şi acvacultură
Ihtiologie şi acvacultură


VIZITATORI
VIZITATORI


CONSILIUL ŞTIINŢIFIC

Ședință comună: Consiliul ştiinţific - Comitetul sindical

La 30 iulie 2019, a avut loc ședința Consiliul ştiinţific al Institutului de Zoologie, având pe ordinea de zi: Examinarea propunerilor organizaţiei sindicale a Institutului de Zoologie privind modificarea Regulamentului Institutului de Zoologie.

Alături de membrii Consiliului științific, la şedinţă au fost prezenţi şefii de laboratoare și alte subdiviziuni ale Institutului, membrii Comitetului sindical al Institutului de Zoologie, în frunte cu președintele, dna Lebedenco L., precum și președintele Sindicatului Știința, dl Oleg Chihai., dar și vicepreședinte al  Comitetului sindical al Institutului de Zoologie. Ședința a fost prezidată de Prof. Dr.H. Laurenția Ungureanu, Directorul Institutului de Zoologie.

Cu două săptămâni înainte de ședință, participanților li s-a distribuit pentru informare şi examinare un şir de documente:
1) Convenţia colectiva (nivel de ramură) pe anii 2016-2020, semnată între MECC şi Federaţia Sindicală a Educaţiei şi Ştiinţei (Monitorul Oficial al R. Moldova Nr. 69-77 din 25.03.2016, art. Nr. 444).
2) Acordul adiţional pentru modificarea şi completarea Convenţiei colective (nivel de ramură) pe anii 2016-2020, semnat la 17 august 2018.
3) Contractul colectiv de munca al Institutului de Zoologie pentru anii 2013-2017.
4) Propuneri ale Sindicatului de modificare a Regulamentului Institutului de Zoologie si pentru includerea în noul Contract colectiv de munca al IZ.

Dezbaterile s-au axat, în principal, pe stabilirea numărului de zile suplimentare de concediu anual care se vor acorda cercetătorilor pentru performanțe deosebite în cercetare, dar și pentru alte activități conexe cercetării. S-a convenit că numărul total cumulat de zile suplimentare de concediu, acordat unei persoane pentru mai multe activități performante, nu va depăși 10.
Text și foto: Ștefan D. Tiron, Serviciul RI și TT