NoutăţiAVIZConducereaInformaţii GeneraleSeminare Științifice de ProfilRAPORTDoctoratPublicatiiProiectePromovarea realizărilor ştiinţificeProiecte internaţionale în derulareManifestariEvenimenteConcursuriAchiziții publiceContacteLaboratoare

Conferința Internațională „Substanțele toxice pentru mediu în ecosistemele dulcicole și marine din bazinul Mării Negre” din cadrul proiectului BSB 27 MONITOX„Sărbătorim Biodiversitatea” pe 5 iunie de Ziua Mondială a MediuluiFAPTE DESPRE LILIECI ȘI COVID-19CONDOLEANTEInfoinvent 2019Grant științific în cadrul acțiunilor COST
Noutăţi
EURAXESS
EURAXESS


Vertebrate Terestre
Vertebrate Terestre


Laboratorul de Entomologie
Laboratorul de Entomologie


Grupul de Apicultură
Grupul de Apicultură


Parazitologie si Helmintologie
Parazitologie si Helmintologie


Hidrobiologie si Ecotoxicologie
Hidrobiologie si Ecotoxicologie


Sistematică şi Filogenie Moleculară
Sistematică şi Filogenie Moleculară


Ihtiologie şi acvacultură
Ihtiologie şi acvacultură


VIZITATORI
VIZITATORI


CONSILIUL ŞTIINŢIFIC, 8 noiembrie 2019

     Un eveniment deosebit a avut loc în debutul ședinței Consiliului științific din 8 noiembrie 2019: cu ocazia Zilei Mondiale a Științei 2019, acad. Ion Tighineanu, Președintele Academiei de Științe, a înmânat mai multor cercetători științifici ai Institutului de Zoologie un șir distincții de care aceștia s-au învrednicit pentru realizări științifice remarcabile:
     Medalia „Nicolae Milescu Spătaru”:
Prof. univ. dr. MUNTEANU Andrei, cercetător științific principal, Laboratorul Vertebrate Terestre
Prof. univ. dr. habil. USATÎI Marin, șef al Laboratorului Ihtiologie și Acvacultură
Conf. cerc. dr. MELNIC Maria, cercetător științific superior, Laboratorul Parazitologie și Helmintologie
     Diploma de recunoştinţă:
Conf. cerc. dr. ŞUBERNEŢKII Igor, cercetător științific coordonator, Laboratorul Hidrobiologie și Ecotoxicologie
     Diploma de onoare:
Dr. șt. biol. JURMINSKAIA Olga, cercetător științific superior, Laboratorul Hidrobiologie și Ecotoxicologie
     În continuare, Prof. cerc. dr. habil. Laurenția Ungureanu, directorul Institutului de Zoologie,  s-a referit la participarea Institutului de Zoologie la Ziua Mondială a Științei pentru Pace şi Dezvoltare, ediţia a 9-a, care în acest an în R. Moldova a fost programată a se desfășura sâmbătă, 9 noiembrie 2019. De menționat că Ziua Mondială a Științei a fost proclamată de Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) în anul 2001 și se celebrează anual la 10 noiembrie.
     Un alt subiect abordat a fost realizarea Contractului Institutului de Zoologie cu Societatea Vânătorilor şi Pescarilor din R. Moldova, prezentat de dr. SAVIN Anatol.
     În continuare, dr. CROITOR Roman a prezentat un raport cu tema “Evoluţia cerbului canadian (Cervus canadensis) în Europa în contextul schimbării climei în Holocen”.
Text și foto: S. Tiron, Serviciul RI și TT